Kapitalismens första hjälpen: En defibrillator för en klokare ekonomi pdf epub

 Kapitalismens första hjälpen: En defibrillator för en klokare ekonomi pdf epub

Kapitalismens första hjälpen: En defibrillator för en klokare ekonomi

  • Siffra: 936636161463372
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.7/5 (Votes: 4051)
  • Paperback : 116 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Det vi ska beskriva i den här boken handlar om att vrida om vår syn på ekonomi. Ordet ekonomi har som många andra av våra akademiska begrepp sitt ursprung i grekiskan, ordagrant ungefär; hus (oikos) och lag (nomos). Utan att göra en långrandig historisk diskussion om ekonomi är det vår uppfattning att ordet lag i sammanhanget är missvisande och än värre normativt och styrande för hur det är möjligt att tänka om ekonomi.

Det innebär absolut inte att vi eftersträvar någon slags laglöshet vad gäller ekonomi, vår poäng handlar istället om att ifrågasätta nyttan med att betrakta hushållning av resurser med utgångspunkten lagbundenhet.

Det bör vara tillåtet att leka med ord. Men att leka med tanken är i många sammanhang förknippat med önsketänkande och närmast galenskap. Även om vi knappast är de första att leka med tanken om en ekosofi så erbjuder möjligheten att gå från lagbundenhet (nomi) till visdom (sofi) något djupt viktigt för att bättre kunna hantera den komplexa värld vi lever i. Som vi ska återkomma till låter det oss också mejsla fram bättre affärsmodeller.

Jonas Bergvall är etnolog, kommunikatör och affärsutvecklare med en passion för att ständigt göra världen lite bättre.

Ulf Löwenhav 1958 och har sitt yrkesverksamma liv varit inriktad på finans och kapitalmarknader. Ulf har tur då hans huvudintresse är ekonomi.

Relaterade böcker